First National Bank Omaha Tower Renovation
First National Bank Omaha Tower Renovation
First National Bank Omaha Tower Renovation
First National Bank Omaha Tower Renovation

First National Bank Omaha Tower Renovation

LOCATION
City, State

AREA
1 million GSF

PROJECT DESCRIPTION
The Tower at First National Center was built to accommodate the First National Bank of Omaha offices in the heart of downtown. To create a more collaborative and healthy office environment for employees to return to work to, our team designed new mechanical, electrical, plumbing, and technology systems for the renovation of the 45-story building.

PROJECT HIGHLIGHTS

  • Pursuing WELL Certified Platinum on Floors 7 (conference room), 15 (office), and 17 (food service).
  • The open workspace design throughout each business unit floor has a unique power distribution to workstations and other furniture that allows a direct line of sight to the views of the Omaha skyline throughout the tower.
  • Integrated a lighting design with customized lighting controls to provide a modern and inviting space for employees. Included capabilities include customizable lighting output levels for each control area on each floor to counter the daylight available throughout the day.
  • On typical floors, the heart of the workspace is the lounge space on the east end of the floor. Our team selected fixtures with wood tones and a warmer color temperature to give the space a more hospitality-type feel.
  • The project includes “The Interchange,” which is a full-service kitchen for employees on the 17th floor with private dining, wellness suites, IT bar, quiet areas, and a game area for a more relaxed environment.
  • Designed waste stream diversion (landfill, recycling, energy bags, and composting).
  • Led the effort to bring management, technical staff, and departmental users together to create a new standard for meeting and collaborative spaces across the entire FNBO enterprise, yielding a commonality of UX (user experience), regardless of space type.
  • Introduced an Active-Learning andragogy to the corporate training and development instructors and designed several new technology-rich training spaces tailored to this new teaching method.
  • Re-imagined the client-facing spaces to boost engagement and foster Owner-Client partnership by leveraging immersive projection mapping, large-scale, direct view LED walls, architecturally embedded displays, and soundscapes.
  • Collaborated with the project architect and a specialty sculpture manufacturer to create a one-of-a-kind centerpiece on the marketing unit floor that incorporates a large, direct-view LED element.
  • “ME” spaces audiovisual design
    • Rejuvenation room with electronic room scheduling
    • Focus room with electronic room scheduling
  • “WE” spaces audiovisual design
    • Collaboration rooms
    • Boardroom
    • Learn-multi space
    • Learn-large space
    • Technology-enhanced common spaces
    • Training rooms, small to extra large
    • Dining/private dining

Photography credit: AJ Brown Imaging

Related Projects
Ramsey Solutions Campus